Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Két egymást követő nap is szabolcsi dolgozókat kellett kórházba szállítani mérgezés miatt


Tizennégy személyt kellett kórházba szállítani, miután ammónia jutott a levegőbe egy kisvárdai üzem egyik helyiségében. Mindannyian enyhe mérgezést szenvedtek, többségüket péntek estére már haza is engedték a kórházból. Az üzem nem reagált a megkeresésekre, ám a legújabb információk szerint pénteken ismét kint voltak a mentők, néhány dolgozót pedig kórházba szállítottak. A rendőrség vizsgálja az ügyet.

képünk illusztráció

Félbeszakadt a késő esti műszak csütörtökön egy kisvárdai húsüzem egyik üzemhelyiségében, miután ammónia áramlott a levegőbe. Az épületet azonnal el kellett hagynia mindenkinek.

Az RTL birtokába kerülő felvételen látható, amint a munkások henteskötényben odakint várakoztak, ugyanakkor többeket rosszullét miatt azonnal a mentőautóhoz kellett kísérni.

A gázszivárgás következtében összesen 14 személyt vizsgáltak a mentők, akiket helyszíni ellátást követően, stabil állapotban azonnal sürgősségi osztályokra szállítottunk

– mondta Ménes Dávid, az Országos Mentőszolgálat regionális szóvivője.

A kórházba szállított munkásokat két intézmény látta el. Négyen a kisvárdai kórházba kerültek, tíz személyt pedig Nyíregyházára szállítottak. Az RTL információi szerint mindannyian enyhe mérgezést szenvedtek, égő, kaparó torokfájdalomra és köhögésre panaszkodtak. Információk szerint már jobban vannak, többségüket péntek estére hazaengedték a kórházból.

Az esetet a katasztrófavédelem is megerősítette. Eszerint az ammónia egy műszaki hiba miatt áramlott ki az üzemben. A gázt kizárták, így a szivárgás megszűnt. A már kijutott ammóniát vízzel hígították, majd átszellőztették a csarnokot. A laboreredmények alapján a közelben lakók nem voltak veszélyben.

Az RTL információi szerint a hűtőrendszerből jutott ki a vegyi anyag. Kiemelték, hogy a súlyos ammóniamérgezés tüdőkárosodást és akár halált is okozhat. A húsfeldolgozó üzem eddig nem reagált a megkeresésre. A rendőrség még vizsgálja, hogy pontosan mi történt.

Eközben az RTL szerint pénteken ismét mentőautók vonultak ki az üzem területre. Hogy milyen okból kifolyólag, és van-e köze a csütörtöki mérgezéshez, azt nem tudni, de a mentőszolgálat szerint 6 embert szállítottak kórházba.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük