Közzétette - Kategória - Tech hírek: PC - Mobil tippek-trükkök érdekességek, Telefon és tablet

Képeken már láthatja: így fog kinézni a telefonján az új Facebook, amikor sötétre kapcsolja

 

A jelek szerint a Facebook fejlesztői már az androidos alkalmazáshoz is elkészítették a sötétítős funkciót. Már néhány képernyőképet is látni róla.

A Facebook az elmúlt bő egy évben azon dolgozott, hogy a cég portfóliójához tartozó szolgáltatásoknál elérhetővé tegye a sötét kinézetet, mellyel igen sok energiafogyasztás megspórolható, így nő a telefon/laptop üzemideje. Először a Messengerben jelent meg egy kapcsoló, majd jött az Instagram és a WhatsApp, így mostanra lényegében csak a közösségi oldal legfőbb alkalmazásában nem elérhető ez.

9to5Google információi szerint mindez hamarosan megváltozhat, legalábbis azoknak, akik androidos mobilon használják a Facebook appot. A beszámolóban közzétett képernyőképek alapján már elkészült az új kinézetet is tartalmazó változat.

A felhasználó szemét és a telefonja akkumulátorát is kímélő újdonságot elvileg ki-be lehet majd kapcsolgatni, de az is beállítható lesz, hogy igazodjon az operációs rendszer beállításához.

© 9to5Google

Annak ellenére, hogy sötét módról beszélünk, a képernyőképek alapján a felhasználói felület nem fekete lesz, inkább sötétszürke, az ikonok pedig világosszürkék. Ennek oka az lehet, hogy a GSMArena szerint az OLED kijelzőket használó mobilok akkumulátorain már az is spórol, ha fehér helyett szürke pixeleket kell megjeleníteni – vagyis nincs szükség arra, hogy a fehér helyett fekete legyen a szín.

© 9to5Google

Hogy mikortól lesz elérhető a sötét mód a Facebook appban, egyelőre nem tudni. Az viszont biztos, hogy nemcsak az androidos felhasználók örülhetnek majd neki, április végén ugyanis az iOS-en futó alkalmazásról is előkerült néhány képernyőkép.

A Facebook asztali böngészős változatában viszont már elérhető a sötét mód, ha az új dizájnra vált. 

/hvg.hu/