Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Kellemes nyári időnk lesz ma, de az ország keleti felében még eleredhet az eső


Csütörtökön a felhőzet folyamatosan szakadozik, gomolyosodik, a délutáni órákban már jellemzően gomolyfelhős, napos idő várható. Elszórtan – nagyobb számban a Dunától keletre – alakulhatnak ki záporok, zivatarok, de az Alpokalján sem zárható ki gyenge záporeső. Estére megszűnik a csapadékhajlam. A szél elvétve élénkülhet meg, csak zivatar mentén lehet átmeneti szélerősödés. A maximum-hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.08.10. csütörtök éjfélig

Csütörtökön napközben elsősorban a Dunától keletre (azon belül is legnagyobb eséllyel az északkeleti harmadban) alakulhat ki kevés helyen zivatar átmeneti szélerősödés (ált. ~40-60 km/h), lokálisan intenzív csapadékhullás (~10-25 mm) és kisméretű jég kíséretében.

Péntek

Jellemzően napos idő várható, többnyire kevés gomolyfelhővel. Keleten nem kizárt egy-egy zápor, de általában alacsony lesz a csapadékhajlam. A szél időnként megélénkülhet. A minimum-hőmérséklet 8 és 15 között valószínű, a maximum-hőmérséklet 22 és 27 fok között várható.

Szombat

Főként napos idő várható gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem lesz, a szél gyenge vagy mérsékelt lesz. A minimum-hőmérséklet 8 és 16 fok között várható, a maximum-hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul. A következő napokban folyamatosan emelkedik a nappali felmelegedés, és kedden, szerdán már 31-35 fokos maximumokra készülhetünk.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Don`t copy text!
%d bloggers like this: