Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Kásler Miklós: A menekülteknél is meg kell szervezni a koronavírussal kapcsolatos teendőket


Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a menekültek segítéséről és az egészségügyi fejlesztésekről is beszélt a videóinterjú-sorozatának legújabb részében.

Kásler Miklós szerint az Emberi Erőforrások Minisztériumának összes ágazata felkészült az Ukrajnából menekülők segítésére.

Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy menekültáradatra kell számítani, a minisztérium összes ágazatát kértem, hogy dolgozzuk ki a teendőinket

– mondta Kásler Miklós az Életközelben című videóinterjú-sorozat legújabb részében.

A miniszter arról beszélt, hogy meg kell szervezni a koronavírussal kapcsolatos teendőket a menekültek esetében is. Hozzátette, hogy Magyarországon tizenháromféle kötelező vakcináció van gyermekkorban, míg Ukrajnában csak négy-öt.

A miniszter kiemelte, létrehozták a Nemzeti Egészségügyi Kutatási Ügynökséget azzal a céllal, hogy megszervezzék a magyarországi klinikai vizsgálatokat, és hogy világszerte tartsák a kapcsolatot gyógyszergyárakkal, valamint hasonló ügynökségekkel. Az ügynökség és a Debreceni Egyetem között létrejött egy stratégiai megállapodás, amelynek keretében a Debreceni Egyetem vállalta, hogy a részt vevő orvosoknak a képzését biztosítja.

Az életminőséget nem kizárólag a jövedelem határozza meg, hanem többek között a lakhatás

– mondta Kásler Miklós arra, hogy a kormány több mint 10 milliárd forintot különített el az egészségügyi szakdolgozók lakhatási körülményeinek javítására. Hozzátette: 15 megyei kórházban, 1 városi kórházban, összesen 17 helyszínen építettek vagy újítottak fel nővérszállókat.