Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Kánikula, forróság és brutális UV sugárzás – Igazi strandidővel indul a hétvége


Hirtelen fordulattal készül a szombati időjárás. Ma igazi nyári hőségre, és az ezzel járó magas UV sugárzásra is készülnünk kell.

A nap első felében derült lesz az ég, majd az ország nyugati felén, kétharmadán megnövekszik a felhőzet. Ma délutánig kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható. Késő délutántól, estétől északnyugaton elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, amiket felhőszakadás-szerű csapadék, viharos (60-70 kilométer/óra) széllökés és apróbb szemű jég (1 centiméter alatti átmérő) kísérhet. A Dunántúlon megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon megerősödik a déli szél, de zivatarok körül viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 25 és 30, késő este 19 és 24 fok között alakul – olvasható a HungaroMet honlapján. 

met.hu extrém magas UV sugárzásra figyelmeztet.

Továbbá szombaton egy elöregedő, majd fölöttünk fokozatosan elhaló front miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük