Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Jutalmat kapott a bátor budapesti férfi


A rendelkezésre álló adatok szerint 2020. augusztus 18-án 16 óra 26 perckor egy nő tett bejelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, hogy Budapest V. kerületében, egy Váci utcai lakóépület lépcsőházában egy idős nő segítségért kiabál; kirabolták. A bejelentő azt is elmondta, hogy az idős nő a lépcsőn fekszik és mellőle egy ismeretlen férfi sietősen távozott. – számolt be a police.hu.

A házból menekülő férfit többen is látták, közülük Burkus Dániel az egyik belvárosi bár felszolgálója utánament, és közben folyamatosan tájékoztatta a rendőröket a támadó útvonaláról.

A belvárosi járőrök a kapott információk alapján H. Tiborra a Magyar utcában egy kocsi alatt megbújva találtak rá. A 34 éves budapesti férfit a rendőrök a helyszínen elfogták, a ruháját átvizsgálták, azonban a nő nyaklánca már nem volt nála.

H. Tibor a menekülés közben a nyakláncot egy virágtartóba dobta, míg a nála lévő bicskát egy parkoló autó tetejére tette. A szemtanúk segítségével a rendőrök az aranyláncot és a bicskát is megtalálták.

A járőrök a férfit elfogását követően a kerületi rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A nyakláncot a rendőrök az idős sértettnek visszaadták.

Dr. Terdik Tamás r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya elismerésben részesítette Burkus Dánielt.

atv.hu/police.hu