Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Jövő héten nagy változás jön, az egyik legnagyobb hazai áruházláncnál


Az Auchan áruházakból egy hét múlva eltűnnek a gurigáról letéphető nejlonzacskók. Az áruházlánc elsőként vonja ki a zöldség-gyümölcs osztályokról és a pékáru részlegekről ezeket a súlyosan környezetszennyező, egyszer használatos műanyagokat, amivel évi 172 tonna mű-anyaghulladék spórolható majd meg – szerepel a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

A nejlonzacskók helyett csak a többször használatos, vagy komposztálható és lebomló tasakok maradnak, amelyek már egy ideje szerepelnek az Auchan kínálatában. Így a zöldség-gyümölcs lemérésére szánt környezetbarát zacskó, vagy a ReTasak, ami mosható és praktikusan összefogható, illetve a nagyobb méretű, többször használható táska, amibe akár hat termék is belefér.

A péksüteményeket ezentúl egy mosható biopamutból készült zsákban lehet hazavinni. Kevesebb pékáruhoz a műanyagablak nélküli, 100%-ban papírból készült zacskót kínálják, ami újrahasznosítható, vagy komposztálható.

A megvásárolható tasakokat jórészét többször is lehet használni, ezért az áruházlánc azt javasolja, hogy ezeket mindig vigyék magukkal a vásárlók, vagy akár más, saját csomagolóeszközöket.

Az infografikán szereplő zacskók és zsákok lesznek elérhetőek az áruházakban: