Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Jönnek az új sebességmérők, itt reszkethetnek a gyorshajtók


Még augusztusban további 45 sebességmérőt helyeznek ki Budapesten. A sebességmérők kihelyezését a rendőrség egyedül bírálja el.

Korábban a II. kerület önerőből már szerzett be sebességmérőket, az ORFK tudomása szerint azonban nem zajlik ilyen beszerzés a város többi részében – írja a 24.hu. Karácsony Gergely főpolgármester még 2020. áprilisában azt írta Facebook-oldalán, hogy hosszú távon „nullára” szeretné csökkenteni a halálos balesetek számát. A lap megjegyzi azonban, hogy az elmúlt 3 évben nem történt érdemi változás.

Idén azonban felgyorsultak a történések: tavasszal a Harminckettesek terén egy ittas sofőr okozott halálos balesetet, ezután kezdődtek meg újra az egyeztetések a városvezetés és a rendőrfőkapitány között.

Júliusban az Árpád hídon történt tragédia: két, feltehetően egymással versenyző autó miatt vesztette életét egy kerékpáros. Nem sokkal előtte fogadta el a fővárosi közgyűlés Budapest közlekedésbiztonsági stratégiáját, amiben azt vállalták, hogy 45 fix telepítésű traffipaxot szereznek be – hogy hol helyezik el őket, az még nem dőlt el.

A stratégia szerint, ami a BKK honlapjára is felkerült, Párizzsal összevetve nagyjából 45 kamerát kellene elhelyezni a közel 200 kilométer hosszú budapesti térségi és gyorsforgalmi úthálózaton, a főútvonalhálózaton pedig nagyjából 55-57 kamarára lenne szükség. Vagyis összesen nagyjából 100-ra.

Ugyanakkor az úgynevezett edukációs sebességmérőkből – melyek csak kijelzik a sebességet, de nem büntetnek – összesen további 200-ra volna szükség, melyeket a helyi és a 37 gyűjtőutcában helyeznének el.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük