Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Jönnek a magyar katonai tesztek – Lakossági figyelmeztetést adott ki a honvédség


A magyar honvédség hamarosan éles lövészetet tart a Panzerhaubitze 2000-ekkel, vagyis a Németországból vásárolt önjáró lövegeivel – írja az Infostart.

Képünk illusztráció Fotó: Készítő: GERBEN VAN ES

Fejér vármegye legkisebb lélekszámú települése, Bakonykúti időnként hatalmas zajártalomnak van kitéve. A megyehatáron fekvő lőtéren gyakran tartanak éles lövészetet, ennek a zaját pedig szinte az otthonaik falai között is hallhatják a helyiek.

Most ismét hadgyakorlatot tart a honvédség, ám mert ez a szokásosnál is hangosabb lesz, ezért Marics Józseffel is egyeztetniük kellett. Az új, PZH-2000-es tüzérségi eszközökkel ellátott katonai szervezet parancsnoka külön is megkereste a polgármestert egyeztetés céljából, valamint a lőtér környékén gazdálkodókkal is megbeszélték a kérdést. A gazdálkodók is beleegyeztek a gyakorlatba.

Ezen kívül azonban a túrázóknak is oda kell figyelniük, hogy ne kerüljenek veszélyes szituációba, ezért nekik is érdemes tájékozódniuk a gyakorlatokról.

A következő jelentős hanghatással és útlezárásokkal, valamint katonai forgalommal járó eseményekre lehet számítani hamarosan:

  • Március 12-18. MH Klapka György 1. Páncélosdandár – PZH-2000 tüzér lövészet, éleslövészet naponta meghatározott időtartamokban.
  • Március 1-31. MH 25. Klapka György Lövészdandár – nemzetközi kiképzés, folyamatos lebonyolítással.

Emellett egy drónteszt is lesz a környéken március 6-10., 20-24., 27-31. között.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük