Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Jól nézze meg, milyen telefonja és SIM-kártyája van! – cserét kér a Telekom


Fotó: Napi.hu


Országos szinten megkezdte a 3G-s hálózatok kivezetését, lekapcsolását a Magyar Telekom – adta hírül a hwsw.hu. A Telekom készülékcserét kér a csak 3G-képes telefonnal rendelkezőktől, valamint ingyenes SIM-cserét biztosít azoknak, akiknél olyan SIM-kártya van, mellyel a 4G-képes készülékkel sem hozható létre 4G-s kapcsolat.

A mobilhálózat korszerűsítésének részeként országos szinten megkezdte az UMTS-szolgáltatás kivezetését a Magyar Telekom Nyrt., az így felszabaduló spektrumot pedig újabb generációs technológiák részére csoportosítják át a cégnél – olvasható a hwsw.hu online informatikai magazin cikkében.

A szakportál szerint a refarmingnak nevezett eljárás különösen az 5G-s hálózatok kiépítésének hajnalán válhat meghatározóvá, ahol a szolgáltatók a rendelkezésükre álló szűk spektrumkeretet vagy a kapacitás, vagy a lefedettség növelése érdekében az újabb, jóval hatékonyabb rendszer részére allokálják.

Egyeseknek készüléket vagy SIM-et kell cserélni

A Telekom weboldalán található tájékoztatás szerint a vállalat újabb beruházásokat már nem tervez a 3G hálózatában, a 3G-vel lefedett szolgáltatási területének nagysága pedig 2020 júliusától 10 százalékkal csökken.

A szolgáltató azt javasolja azoknak, akik kizárólag 3G-képes telefonnal rendelkeznek, hogy a “4G hálózathoz tartozó élményszerű sebesség” érdekében mielőbb cseréljenek készüléket, ha pedig 4G-s telefonnal rendelkeznek, és valamilyen okból kifolyólag a 4G-s elérést kikapcsolták, állítsák át a készülék menüjében a hálózati elérést. Az előfizetők egy kis hányadánál lehet még olyan SIM, amelyet használva a 4G-képes készülékkel sem hozható létre 4G-s kapcsolat, ebben az esetben az ügyfelek élhetnek az ingyenes SIM-csere lehetőséggel. A SIM képességeit a hívószám megadását követően a tájékoztató oldalon lehet ellenőrizni.

/www.napi.hu/