Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Jó hírt osztott meg Orbán Viktor: Kedvezményeket kaphatnak azok a nők, akik 30 év alatt szülnek


A hétfői parlamenti ülésen tett utalást Orbán arra, abban gondolkoznak, hogy 30 éves korig kitolják a fiatal nők szja-mentességét.

Abban gondolkozik a kormány, hogy nők esetén a fiatalok szja-mentességét 30 éves korig tolja ki, de a tervezet még tárgyalás alatt van. Így válaszolt Orbán Viktor miniszterelnök a hétfői parlamenti ülésen Dúró Dóra Mi Hazánk-képviselő kérdésére válaszolva. A miniszterelnök azt hozzátette, decemberben várhatóan bemutatják az erről szóló, végleges tervezetet.

Dúró kérdésében azt nehezményezte, hogy a súlyosbodó gazdasági nehézségek miatt a bevezetett családtámogatások ma harmadannyit érnek, mint a bevezetésük idején, a családok pedig sürgős segítségre szorulnak. Orbán válaszában hangsúlyozta, a képviselő „minden szavával egyetért”.

Hozzátette, a már belengetett szja-kedvezményen kívül a jövő évi költségvetés tervezetébe új családtámogatási formákat is terveznek majd, de ezekről a tegnapi ülésnapot többet nem árult el.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt felszólal az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján, 2022. szeptember 26-án. Mögötte Kövér László házelnök. Fotó: MTI/Máthé Zoltán)


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük