Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Jó hírt kaptak az autósoknak, de mégsem mindenki fog ennek örülni


Már jó ideje piaci áron lehet megvásárolni Magyarországon az üzemanyagot, az emberek már szinte el is felejtették azt az időszakot, mikor 480 forintra volt maximalizálva a benzin, illetve a gázolaj literenkénti ára. A hirtelen drágulás hatására volt, aki letette az autót, és inkább tömegközlekedésre váltott, de bőven akadtak olyanok is, akik inkább vettek egy nagy levegőt, és kifizették a megemelkedett árat – írja a promotions.hu.

A szakértők szerint jelentősen meg fog emelkedni az üzemanyag ára a következő hónapokban. Sőt, állítólag az sincs kizárva, hogy meghökkentő módon 1000 forint fölé emelkedik a literenkénti átlagár, így addig is minden egyes napot meg kell becsülnünk, mikor egy picit is csökken a benzin, vagy a gázolaj ára – most pedig félig örülhetünk, ugyanis az egyik kicsit alacsonyabb lesz.

Kiderült, hogy péntektől ismét csökkenni fog a gázolaj literenkénti átlagára, vagyis elvileg nagyjából 640 Ft/literért lesz kapható a magyar töltőállomásokon – a benzin literenkénti átlagára viszont sajnos állítólag nem fog csökkenni, így az továbbra is 615 Ft/liter lesz, vagyis a gépjármű-tulajdonosoknak csupán egy bizonyos része örülhet igazán ennek a hírnek.

Persze bizonyos szempontból az is kifejezetten remek hírnek számít, hogy egyelőre nem emelkedett a benzin literenkénti átlagára, hiszen így nem kell többet költeniük az érintett autósoknak – de azért jobb, ha mindenki felkészül arra, hogy a következő hónapokban komoly drágulás lehet, és mélyebben a zsebünkbe kell nyúlnunk a töltőállomásokon.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük