fbpx
Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Jó hírt kaptak az áramfogyasztók: Sokakat érintő, új információkat közölt a szolgáltató


Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. automatikusan jóváírja a különbözetet minden olyan felhasználónak, aki augusztusban nem csak rezsicsökkentett áron tudta feltölteni előre fizetős árammérőjét, továbbá péntektől minden előre fizetős mérőt használó ügyfelének egységes elszámolási módot biztosít – tájékoztatta a társaság pénteken az MTI-t.

(Fotó: Rajki Judit oroscafe.hu)

AZ ELŐRE FIZETŐS ÁRAMMÉRŐK ESETÉN ALKALMAZOTT, NAPOKRA KISZÁMOLT ELSZÁMOLÁSI MÓD MEGSZŰNT, A TOVÁBBIAKBAN AZ MVM NEXT A FÖLDGÁZÜGYFELEKNÉL MÁR ÉRVÉNYBEN LÉVŐ RENDSZER MINTÁJÁRA, EGYSÉGES ELSZÁMOLÁSI MÓDOT BIZTOSÍT MINDEN FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA– hívta fel a figyelmet a vállalat.

Az előre fizetős mérők feltöltését a 2022. augusztus 1. és 2023. július 31. közötti időszakban áramban 2523 kWh feltöltés mennyiségig a kedvezményes rezsicsökkentett, ezen szint felett pedig lakossági piaci áron fogja elszámolni az MVM Next egységesen, minden ügyfelénél – közölte az MVM Next.AZOK

A FELÖLTŐKÁRTYÁS ÜGYFELEK, AKIK AUGUSZTUSBAN NEM CSAK REZSICSÖKKENTETT ÁRON TUDTAK ÁRAMOT VÁSÁROLNI, VISSZAMENŐLEG AUTOMATIKUS JÓVÁÍRÁSBAN RÉSZESÜLNEK.

A korábbi számlákat a társaság érvényteleníti, és az új elszámolási mód szerint újra kiállítja.

Az MVM Next régi ügyfelei esetében a piaci ár és a rezsicsökkentett ár különbözete a folyószámlájukra érkezik majd, így a túlfizetést későbbi töltés esetén fel tudják használni. Azoknak az ügyfeleknek, akiknek tavaly még az Elmű-Émász volt az áramszolgáltatója, a társaság szeptemberben egy feltöltőkódot generál, amelyet elküld az ügyfélnek, ez pedig egy tetszőleges későbbi időpontban lesz felhasználható. A közleményben emlékeztettek arra, hogy a rezsicsökkentés továbbra is minden magyar háztartás számára megmarad az átlagfogyasztás mértékéig. Az azt meghaladó fogyasztás elszámolása lakossági piaci áron történik, amely a világpiaci árhoz képest jóval kedvezőbb.


Don`t copy text!
%d bloggers like this: