Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Jó hír érkezett e-matrica-ügyben: 270 millió forintot kaptak vissza a magyar autósok


Tavaly közel 3,7 milliárd forint összegű pótdíjat fizettek be a belföldi járművel jogosulatlanul közlekedők, több mint 270 millió forintnyi e-matrica miatt fizetett pótdíjat azonban utólag visszavont a szolgáltató az utazók igénylésére – tájékoztatott a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

Kiemelték, hogy a 84 ezer ügyfélszolgálati szolgáltatásból a magyar közlekedők mintegy 20 ezer esetben intéztek az e-matrica-vásárláshoz kapcsolódó korrekciós ügyet.

Mintegy 15 ezer esetben rendszámelírás történt, több mint 2100 esetben a díjkategóriát, közel 1600 alkalommal pedig a felségjelzést rögzítették rosszul, nagyjából ezer esetben pedig véletlenül többet vettek egy-egy e-matricából ugyanarra a járműre – részletezték.

Leszögezték, hogy a tévesztéseket az esetek nagy részében utólag lehet javíttatni, ilyenkor a kiszabott pótdíjat a társaság visszavonja;

tipikusan ilyen eset a rendszám és a felségjelzés elírása.

Eltér azonban az előbbiektől a díjkategória eltévesztése, amikor a jogszabály alapján pótdíjkülönbözetet kell fizetnie az érintett úthasználónak.

Érdemes az e-matricához rögzített adatokat még a vásárlás során, a fizetés előtt alaposan leellenőrizni, mert annak aláírásával vagy az elektronikus nyugtázó értesítés jóváhagyásával a vevő elfogadja az e-matricához rögzített adatok helyességét – figyelmeztettek a közleményben.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük