Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Jó hír azoknak, akik a csípőset szeretik – hegyes-erős paprikákat vizsgált a hatóság


Minden hegyes-erős paprika vetőmag megfelelt a követelményeknek – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Nyitókép: Pixabay

A Szupermenta a legutóbbi tesztje során összesen 12 kiskerti vetésre szánt vetőmagot vizsgált meg, melyek között négy csávázott és hét hibrid szerepelt. Származásukat tekintve kilenc hazai, három pedig külföldi volt – írták.

A vetőmagoknál a Nébih szakemberei elsősorban a legfőbb minőségi mutatókat: a csírázóképességet, valamint a tisztaságot vizsgálták meg. Ellenőrizték továbbá a tételek idegenmag-tartalmát is, azaz hogy található-e bennük idegen, paprikától eltérő fajú mag.

Az eredmények szerint a vonatkozó határértékeknek minden egyes termék megfelelt.

A kedveltségi vizsgálaton olyan fontos szempontok alapján értékelték a termékeket, mint a csomagoláson feltüntetett információk, valamint a felhasználási utasítás megléte és érthetősége. Emellett a hivatal szakértői pontozással értékelték a legfontosabb minőségi mutatók: a csírázóképesség és a tisztaság laboratóriumi vizsgálatainak eredményeit. A végső rangsor a kedveltségi és a hatósági vizsgálat összesített eredményei alapján született meg, a részletes vizsgálati eredmények elérhetők a Nébih Szupermenta termékteszt oldalán.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük