Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Jó hír a betegeknek: hiánypótló újítás jön a szakrendelésekre történő időpontfoglalásoknál


Az idei év második felétől már az egyre népszerűbb EgészségAblak mobilalkalmazásban is lesz lehetőség időpontfoglalásra, -módosításra és -lemondásra.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az MTI közlése szerint Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára közölte, hogy novemberben indult el az ország 90 járóbeteg-szakrendelő intézményében a Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR) melynek segítségével a betegek különböző szakrendelésekre kaphatnak időpontot.

Az államtitkár megjegyezte, Pesterzsébeten jelenleg 5, ám március 1-jétől már valamennyi rendelésen működik majd a JIR, hozzátéve, hogy a foglalt időpont megjelenik az EgészségAblak mobilalkalmazásban is. Rétvári egy nagyon fontos bejelentés is tett: a rendszer további bővítését is tervezik, melynek köszönhetően az év második felétől mobilalkalmazáson keresztül is lehetséges lesz az időpontfoglalás, -módosítás és -lemondás.

A Járóbeteg Irányítási Rendszerben január 1-je óta 3,5 millió időpontot kínáltak az intézmények, javarészt nőgyógyászati, kardiológiai és szemészeti szakrendelésekre. Jelenleg 2,9 millió szabad időpont a rendszerben. Rétvári megjegyezte, a betegek 30 százaléka nem jelenik meg az előzetesen lefoglalt időpontban, ám a lefoglalt időpontok láthatók az EgészségAblak applikációban, így a betegek egy gombnyomással le tudják mondani az időpontjukat, amit így más le tud foglalni.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük