Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Jelentős változás jöhet a magyarországi boltok pénztárainál: ennek sokan fognak örülni


Társadalmi egyeztetésre bocsátotta a Gazdaságfejlesztési Minisztérium azt a tervezetet, amely révén havonta két alkalommal, összesen 40 ezer forint készpénz felvételére nyílhat lehetőség a magyarországi boltokban, írta a Portfolio a kormany.hu-n közzétett információk alapján.

Kép: Getty Images Hungary

A szolgáltatással élők a tervezet alapján 40 ezer forintig díjmentesen vehetnének majd fel pénzt.

Ingyenes pénzfelvétel a boltokban

A boltokban való pénzfelvételre cash-back szolgáltatás során lenne lehetőség. A cash-back vásárlással egybekötött készpénzfelvétel, melynek során a vásárló a fizetés során jelzi a pénztárosnak, hogy készpénzt is szeretne felvenni. Ezután az eladó az áru vagy a szolgáltatás ellenértékénél magasabb összegben zároltatja a bankkártya mögötti fizetési számlát, és a különbözetet átadja készpénzben a fizető félnek. Így a vásárlónak nem kell külön elmennie egy ATM-hez, hanem összekötheti a pénzfelvételt a vásárlással.

A szolgáltatás igénybe vételére legfeljebb havi két alkalommal, maximum negyvenezer forintig lenne díjmentesen lehetőség. Az új rendszer a tervek szerint 2023 júliusától lépne életbe.

A 40 ezer forintos pénzfelvételi lehetőség az eddigi 150 ezer forintos díjmentes készpénzfelvételen felül értendő, így, ha elérhetővé válik a szolgáltatás, összesen 190 ezer forintot lehet majd felvenni díjmentesen.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük