Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

János Vitéz pop-köntösben – Színházi előadás a nemzeti összetartozás jegyében a Zoárd-napi Sokadalmon


János Vitéz pop-köntösben. Színházi előadás a Zoárd-napi Sokadalom palettáján Vásárosnaményban a Kraszna-parton. Ez az előadás Petőfi Sándor zseniális költeményének „frissített -kortárs” változata. A nagy klasszikus mese 21. századi feldolgozása.
Kukorica Jancsi vándorlását követve a szereplők mai gúnyába bújva adják elő ezt a klasszikus remekművet a mai nép-zenéjével áthímezve, „pop kultúránk” legnépszerűbb magyar előadóinak dalai hangzanak el, és emelik, tovább viszik, korunkhoz igazítják a történetet. Ajánljuk kicsiknek és nagyoknak, fiataloknak és időseknek, az egész Családnak, hiszen a gyermekek megismerhetik a mesét, a felnőttek követhetik egy ember viszontagságos életútját, a fiatalok élvezhetik a Bagossy Brothers, a Margaret Island, a Republic, a Bikini, a Nox, a Magna Cum Laude, valamint Vincze Lilla zenéit.
Egyszóval: Családi darabot készítettünk, amelyben megjelennek azok az értékek, szimbólumok és gondolatok, amelyek az előző generációk számára is fontosak voltak. Megjelennek – ahogy azok visszavonhatatlanul jelen vannak más tengerentúli és európai országok életében – a nemzeti tartalom, a nemzeti hang, a hazaszeretet, a család-központúság, a nemzeti büszkeség, és a nemzeti összetartozás érzése.
Ez az előadás az EMMI támogatásával jött létre.