Közzétette - Kategória - Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Itt vannak a megyei átoltottsági adatok: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye az alacsony átoltottságú megyék között


Az egész országban tovább nőtt az átoltottság, amelyhez az Oltási akció is jelentősen hozzájárult. A jelenleg oltható 12 év feletti lakosság átoltottsága 69,7 százalékos. Az oltatlanokat továbbra is várják az oltópontokon – tájékoztatott a koronavirus.gov.hu.

A legmagasabb az átoltottság továbbra is Pest megyében (75,4 százalék), Fejér megyében (72,4 százalék) és Budapesten (71,1 százalék). A Dunántúlon magasabb az átoltottság. A legalacsonyabb átoltottságú megyék: Jász-Nagykun Szolnok (61,5 százalék), Borsod-Abaúj-Zemplén (63,4 százalék) és Hajdú-Bihar (63,9 százalék).

A koronavirus.gov.hu oldalon továbbra is az oltást felvételére biztatnak. Az oltás minden megyében egyformán elérhető a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál is

A december 5-ig meghosszabbított Oltási akció során akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet menni a kórházi oltópontokra és egyes megyékben szakrendelőkbe is. Ez esetben a regisztrációt a helyszínen végzik el és oltás érkezési sorrendben történik. Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalót javasolják akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik oltásukat akarják felvenni.