Közzétette - Kategória - Külföldi hírek

Itt vannak a legújabb térképek, így áll az orosz-ukrán háború


Az orosz hadoszlop lassan halad Kijev felé – közölte a brit védelmi minisztérium, amely egy térképet is közzétett az orosz előrenyomulásról, az orosz-ukrán háború március 1-i állapotáról.

A brit védelmi minisztérium legutóbbi védelmi hírszerzési jelentésében azt írta, hogy a harci és logisztikai járművekből álló oszlop körülbelül 30 km-re van a főváros központjától.

Az elmúlt 48 órában egyre több orosz légi és tüzérségi csapást mértek sűrűn lakott városi területekre – közölték. Az ukrán erők továbbra is tartják Harkov, Herszon és Mariupol városát – áll a védelmi frissítésben -, de valószínűleg mindhárom várost bekerítették már az orosz erők.

A BRIT VÉDELMI MINISZTÉRIUM NEMRÉG MEGOSZTOTT EGY TÉRKÉPET, AMELYEN LÁTHATÓ, HOGY OROSZORSZÁG HOL NYOMUL ELŐRE UKRAJNÁBAN. A HÍRSZERZÉSI INFORMÁCIÓK ALAPJÁN AZT IS JELÖLTÉK, MILYEN TOVÁBBI CSAPATMOZGÁSOK VÁRHATÓAK.

A térképen szaggatott nyilakkal már azt is jelezték, hogy Északkelet-Ukrajnában, Szumi és Kharkiv elfoglalása esetén merre haladhatnának tovább az oroszok.

Rajtuk kívül az Institute for the Study of War nevű brit elemzőcég is készített egy térképet, ezek még a hétfő délutáni adatokat tükrözik.

Mivel az események percről percre zajlanak, ezért nagyon nagy a bizonytalanság ezeknél a térképeknél. A fenti térképen látható Mariupolt például már a híresztelések szerint teljesen elvágták az oroszok és nemrég egy korridort kellett nyitni ahhoz, hogy a civilek elhagyhassák a várost.

Egy kedden készült térképen már Mariupol bekerítése is látható, illetve ennek a sajátossága az is, hogy időben is követhető az, miként nyomultak előre az oroszok (pirossal a legelső inváziós nap, lilával pedig a keddi, még kevésbé megerősített események láthatóak).