Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Itt van Orbán Viktor nagy bejelentése: 1,9 millió magyar család kap pénzt, jön a nyugdíjprémium is


Orbán Viktor az Országgyűlésben tartott beszédet szeptember 20-án. Ebben elmondta, 1,9 millió magyar család fog jövő év februárban SZJA-visszatérítést kapni, de nyugdíjprémium is érkezik idén, ennek várható összege meghaladja majd az 50 ezer forintot.

Orbán Viktor arról beszélt, hogy idén elérhető lesz az 5,5 százalékos növekedés, sőt, ha az év végén valami nagy baleset nem történik, akkor ennél több is meglehet. A miniszterelnök elmondta, jövő év február 15-ig 1,9 millió gyermeket nevelő magyar családnak térítik vissza a 2021-ben befizetett szja-t. Ennek maximuma a 2021-es átlagbért terhelő adóteher lesz.

Ezen felül visszatérítésben részesülnek a kisvállalkozók: az eho-szerint adózók az szja-t, a katások pedig az átalányadó egynegyedét kapják majd vissza. Orbán Viktor beszélt arról is, hogy a nyugdíjasok idén számíthatnak majd nyugdíjprémiumra is.

Ennek a szakértők szerint, jelen állás szerint a várható összege meg fogja haladni az 50 ezer forintot

– mondta el a miniszterelnök. Orbán Viktor beszélt arról is, hogy tárgyalások folynak a munkaadókkal és a munkavállalókkal, melyek célja a minimálbér bruttó 200 ezer forintra emelése. A miniszterelnök szerint

erre jelenleg jó esély van.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy Európa gázellátásban egyre nagyobb szerepe van Oroszországnak. Ennek fényében az új magyar-orosz gázszállítási megállapodás már idén október elején életbe lép.  Ausztrián és Szerbián át fog érkezni a gáz Magyarországra, a megállapodás 15 évre szól.