Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Itt figyeljen az utakon: elárasztják az országot a sebességmérők, itt a pontos lista


48 darab új Trafibox áll szolgálatba idén, ezzel közel száz helyen működik majd az autósokat könnyen átverő találmány. A Vezess közli elsőként az új és a meglévő, összesen 94 darab rendőrségi eszköz pontos címét.

Fotó: police.hu

Negyvennyolc darab új Trafiboxot telepítenek idén az országban. Vezess.hu egy listán szedte össze az eszközök pontos helyszínét. A mostani példányokkal együtt már közel száz helyen működik majd hasonló szerkezet.

A Trafibox névre keresztelt, mintegy kétméter magas szerkezet lényegében egy doboz, amelyben vagy van traffipax vagy nincs. A lényeg pont ez a kiszámíthatatlanság: a trafiboxokat látják az autósok, azt viszont nem tudják – mert nem látszik –, hogy abban a konkrét dobozban éppen van-e sebességmérő.

Megeshet, hogy teljesen üres doboz mellett lassítanak, amivel máris elérték céljukat a rendőrök: lassul a járműforgalom, biztonságosabbá válik az adott útszakasz. A vidéki városokban 3–4 ilyen dobozt is képes lehet eredményesen kiszolgálni egyetlen mobil traffipax – közölte korábban a rendőrség.

2023 végéig az alábbi helyszíneken jelennek meg vagy már jelentek meg ilyen dobozok:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük