Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Itt az újabb döntés: több száz milliárd forintot osztott ki az éjjel a kormány


A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatásra 200 milliárd, a munkanélküli fiatalok munkaerőpiaci helyzetének javítására 70 milliárd, a gyógyfürdők fejlesztésére 45 milliárd forintot kíván fordítani a kormány, az uniós Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében – napi.hu.

Nyitókép: Askin Kiyagan / Anadolu Agency / Getty Images

Magyar Közlönyben megjelent határozatok közül az elsőben a GINOP éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló 2016 januári határozatát egészíti ki a kormány. A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatására (technikai felhívás) 200 milliárd forint fordítható. Az egyszerűsített felhívás még októberben megjelenik.

A másik határozat a 2021 májusban megjelent, a GINOP Plusz éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló határozatot egészíti ki több tétellel. Így a munkaerő-kínálat bővítésére és fejlesztésére 70 milliárd forint fordítható, decemberi meghirdetéssel. Az ifjúsági garancia 91 milliárdot kapott, szintén decemberi meghirdetéssel. Ennek a programnak a célja az, hogy a nem foglalkoztatott fiatalok minél rövidebb időt töltsenek munkanélküliségben, inaktivitásban vagy tanulás nélkül, illetve, hogy személyre szabott segítséget kapjanak a munkaerőpiaci helyzetük javításához. Az országos és nemzetközi jelentőségű gyógyfürdők, a fürdők és a környezetük komplex fejlesztésének előkészítésére már áprilisban kaptak 5 milliárdot. Ezt most a fejlesztés költségére 45 milliárd forinttal toldotta meg a kormány.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük