Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Itt az új törvény, figyelmeztet a Nébih – Több tízmilliós büntetést kockáztatnak azok, akik nem figyelnek erre


Több élelmiszer-vállalkozást is érinti az új kiberbiztonsági törvény. Az élelmiszer-vállalkozások egy részére is vonatkoznak a 2024.01.01-től életbe lépő kiberbiztonsági szabályok – hívta  fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Hozzáteszik, hogy az idén májusban megjelent új kiberbiztonsági törvény a tanúsítás hazai keretrendszerét alakítja ki, valamint a hatósági felügyeleti rendszer bevezetése mellett a jelentős gazdasági ágazatok szereplői számára határozza meg a kiberbiztonsági követelményeket.

A törvény az olyan nyereségérdekelt, illetve nonprofit köz- vagy magánvállalkozásokra is vonatkozik, amelyek tevékenységükkel az élelmiszerek termelésének, feldolgozásának vagy forgalmazásának bármelyik szakaszában részt vesznek – emelik ki.

Hangsúlyozzák, hogy az előírások nem érintik azokat a mikro- és kisvállalkozásokat, azaz azokat az élelmiszer-vállalkozásokat, amelyek esetében a foglalkoztatotti létszám nem éri el az 50 főt, illetve az éves nettó árbevétele vagy mérlegfőösszege 10 millió eurónak megfelelő forintösszegnél kevesebb.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Don`t copy text!
%d bloggers like this: