Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Itt az Oktatási Hivatal bejelentése: nagyon fontos infók jelentek meg a szülők és diákok számára


Elérhetők az E-felvételi rendszer ügyintézési funkciói a felvi.hu-n, így a felsőoktatásba jelentkezők ellenőrizhetik, módosíthatják adataikat, pótolhatják az esetleg még hiányzó dokumentumaikat, illetve – egyetlen alkalommal – megváltoztathatják az eredeti jelentkezési sorrendjüket – közölte a Oktatási Hivatal (OH).

Azt írták, az E-felvételiben a jelentkezők folyamatosan ellenőrizhetik a 2023. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás központi nyilvántartásában szereplő adataikat: a megjelölt képzéseket és azok sorrendjét, a benyújtott dokumentumok, valamint kérelmek feldolgozottságát, a feldolgozás eredményét, továbbá a közhiteles elektronikus nyilvántartásokból átvett információkat (érettségi eredmények, felsőoktatási oklevelek, nyelvvizsga-bizonyítványokra vonatkozó hitelességi információk).

A felvételizők az E-felvételiben azt is nyomon követhetik, hogy az egyes jelentkezési helyeiken – a pillanatnyilag rendelkezésre álló, igazolt eredmények alapján – éppen hány pontjuk van – tudatta a hivatal. Hozzátették: mivel az adatok folyamatosan frissülnek, mindenkinek érdemes megtekintenie a felületet akkor is, ha semmit sem kell módosítania. A fontos információt tartalmazó üzenetek az E-felvételi „Hivatalos iratok” menüpontjába érkeznek, amelyről a központi felvételi nyilvántartásban szereplő e-mail-postafiókokba is értesítés érkezik – ismertette az OH.

A tájékoztatás szerint nem kell feltölteni a 2023. május-júniusi érettségi eredményeket igazoló bizonyítványt vagy tanúsítványokat, a 2006. február 1. utáni felsőoktatási okleveleket – bizonyos kivételektől eltekintve – és a 2003. január 1. után megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványokat. Amennyiben a felvételiző a jelentkezési határidő után kapja meg a nyelvvizsgáját, meg kell adnia a felületen a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait. Felhívták a figyelmet arra, hogy a felsőoktatási felvételi eljárásban dokumentum kizárólag elektronikusan, az E-felvételiben nyújtható be.

Kitértek arra is, hogy a jelentkezési sorrend módosítására vagy a jelentkezési határidőig megjelölt jelentkezési helyek visszavonására legkésőbb 2023. július 12-ig, egyetlen alkalommal van lehetőség az E-felvételi „Sorrendmódosítás” menüpontjában. A változtatások az elküldött kérelmek feldolgozása után jelennek meg az ügyintézési felületen. A benyújtott kérelmek státusza az E-felvételi „Kérelmek” menüpontjában ellenőrizhető. A ponthatárok, a felvételi eredmények kihirdetésére várhatóan 2023. július 26-án kerül sor – olvasható a közleményben.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük