Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Itt az friss kormányzati árstop – Újabb intézkedés segíti a családok életét


A kamatstop kiterjesztéséről döntött a kormány – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK). Azt írták, a kormány a jelzálog alapú hitelek mellett a lakáscélú pénzügyi lízingszerződésekre is kiterjeszti a kamatstopot. Az intézkedés október végi szinten rögzíti a lakáscélú lízingszerződések kamatait, hasonlóan a jelzáloghitelek esetében bevezetett kamatstophoz.

A márciusi lízingdíjak tehát már alacsonyabbak lesznek, mint a korábbiak, és abból a januári túlfizetést is jóváírják – tették hozzá. Kiemelték, a kamatstoppal eddig mintegy félmillió család élhetett, a mostani intézkedés pedig több ezer családot érinthet. Kitértek arra: az áremelkedésektől egész Európa szenved, elsősorban az energiaárak növekedése miatt. Vannak uniós országok, ahol 10 százalék felett jár az infláció. Magyarországon is ez lenne a helyzet, ha a kormány nem védené folyamatosan a családokat.

A kormány nem nézi tétlenül az árak emelkedését, a kamatstopon túl már bevezettük a benzinár- és az élelmiszerárstopot. A rezsicsökkentést pedig továbbra is fenntartjuk, ezáltal a magyar családok fizetik Európa egyik legalacsonyabb gáz- és áramdíját – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

(MTI)