Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Itt a világ legboldogabb országainak idei ranglistája – Mutatjuk, hol áll Magyarország


Finnországot a hatodik egymást követő évben nyilvánította a legboldogabb lakossággal rendelkező országnak a hétfőn közzétett World Happiness Report, a világ legboldogabb országainak idei ranglistája. Magyarország a lista 51. helyét foglalja el.

Az évente kiadott jelentés a Gallup Intézet globális felmérésén alapul, amely idén a koronavírus-járványnak az emberek közérzetére gyakorolt hatását vizsgálta a világ 109 országában.

Az amerikai kutatók megállapítása szerint az emberek boldogságérzete a világjárvány ellenére „figyelemre méltóan rugalmas” maradt: a 2020 és 2022 között mért globális átlagok éppoly magasak, mint a 2017–2019 között, a pandémiát megelőző években.

A 11. alkalommal kiadott lista, amelynek élén rendszerint főleg észak- és nyugat-európai országok végeznek, az idén sem okozott meglepetést, a sorozatban hatodik éve legboldogabb finneket Dánia, Izland, Izrael, Hollandia, Svédország, Norvégia, Svájc, Luxemburg és Új-Zéland lakossága követi a sorban. Ausztria és Ausztrália a 11. és 12., míg Németország – két helyet rontva tavalyi eredményéhez képest – a 16. helyen áll a boldogságlistán.

MAGYARORSZÁG AZ 51. HELYEN SZEREPEL A KÖZÉP-AMERIKAI SALVADOR UTÁN, MEGELŐZVE ARGENTÍNÁT.

A világ két legboldogtalanabb országa a tavalyi és idei jelentés szerint is Afganisztán és Libanon.

Minden második ember boldogtalan Magyarországon

Nemrég az Ipsos kutatásáról is beszámoltunk, akik 32 országban vizsgálták, mennyire érzik magukat boldognak az emberek. Mint a felmérésből kiderült, világszerte a válaszadók 73 százaléka éli derűsen, vidáman a mindennapjait.

A nemzetközi kutatás szerint a jó anyagi körülmények között élők, a házas emberek és a magasabb iskolai végzettségűek az igazán boldogok.

Az Ipsos ranglistájának utolsó helyén Magyarország végzett, ugyanis nálunk minden második ember boldogtalan.

A felmérés alapján a világ legboldogabb országa Szaúd-Arábiát és Hollandiát megelőzve Kína, ahol a válaszadók 91 százaléka mondta azt, hogy boldogan él. Indiában, Ausztráliában és Brazíliában is tízből nyolc ember jókedvű. Az Egyesült Államokban a megkérdezettek 76 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nagyon vagy inkább boldog.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük