Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Itt a tél: kemény fagy, száraz hideg és szél is vár ránk

Egy markáns hidegfront mögött igen hideg levegő árasztja el Északnyugat- és Közép-Európa nagy részét – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat. A front mentén – amely Skandináviától Olaszországig húzódik – 5-6 fokos hőmérséklet-különbség figyelhető meg, hatására pedig kiterjedt éjszakai fagyok jelentkeztek, és sokfelé hullott kisebb csapadék. A mediterrán országokban szárazabb, naposabb és enyhébb az idő, a partvidékeken 20, Dél-Spanyolországban 25 fok felett alakulnak a maximumok. A norvég hegyekben folytatódott a csapadékos periódus, jelentős esőzést, illetve havazást regisztráltak. Az említett hidegfront hazánkon is átvonul, mögötte a következő másfél nap során szárazabb, hidegebb levegő áramlik fölénk.

Éjjel országszerte kiderül az ég és megszűnik a csapadék, szombaton pedig gyengén felhős, napos, száraz időnk lesz. Az északi, északkeleti szél szombaton délelőtt még sokfelé élénk lesz, majd veszít erejéből.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és –4 fok között alakul, de a Duna-Tisza köze és az Északi-középhegység fagyzugos részein ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 4 és 7 fok között valószínű.

Vasárnap is hasonló idő lesz, de jön a köd. Hétfőn lehet némi csapadék, kedden reggel köd, napközben sok napsütés várható.

s