Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Itt a tavasz? Elképesztő idő lesz a következő a napokban, de a szilveszter lesz az igazi meglepetés


Szerdán nyirkos, borongós időre készülhetünk. Hajnalban és napközben is több helyen alakulhat ki gyenge eső, szitálás. A hajnali órákban északon, északkeleten havas eső, hó, helyenként ónos eső, fagyott eső is kialakulhat. Gyenge lesz a légmozgás. Hajnalban -5, +3, napközben 0, 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön is sokfelé párás, ködös, borult időre van kilátás. Napközben nyugat felől ismét egyre több helyen eredhet el az eső, az északi tájakon vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Gyenge, mérsékelt lesz a déli, délnyugati szél, ami egyre melegebb levegőt hoz fölénk. Északon, északkeleten 0, +4, máshol 5 és 9 fok közötti maximumokra készülhetünk.

Szilveszter napján az ország nyugati felén/kétharmadán tavaszias idő jöhet 10-16 fokos maximumokkal, akár hosszabb napos időszakokkal. Keletebbre borongósabb, nyirkosabb idő körvonalazódik tartós ködfoltokkal, helyenként gyenge esővel, és délutánra is mindössze 1-9 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Szilveszter éjszaka egy hidegfront hatására megerősödik, több helyen viharossá fokozódik az északnyugati szél.

(Időkép)