Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Itt a szigorítás: így módosították a magyar gyerekek táboroztatásának feltételeit


A kegyelmi botrány hatására mostantól nem részesülhetnek kegyelemben azok, akik gyerekek sérelmére követtek el bűncselekményeket – döntött a parlament. Ezzel immár 13. alkalommal módosították az Alaptörvényt.

Képünk illusztráció

Az Országgyűlés tizenharmadszorra módosította a 2010-ben elfogadott Alaptörvényt. Ezt a képviselők 152 igen, egy nem szavazattal hagyták jóvá.

Az Orbán Viktor által javasolt módosító jogszabállyal a kegyelmi botrányból kifolyólag csökkentették a köztársasági elnök jogkörét: többé nem részesülhetnek államfői kegyelemben azok, akik gyermekek ellen követtek el bűncselekményeket.

A parlament döntött a gyermekvédelmi törvény módosításáról is, ami a többi között szigorítja a pedofil bűncselekmények büntetési tételeit, a gyerekek táboroztatásának feltételeit, valamint eltörli a 18 év alattiak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények elévülését. A törvénycsomag megtiltja, hogy az ilyen bűncselekmények elkövetői erkölcsi bizonyítvány szerezhessenek, és a gyermekvédelmi intézmények felügyeletét, illetve a dolgozókra vonatkozó követelményeket is szigorítja.

(A 24.hu nyomán)


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük