Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Itt a kormány rendelete: jön az állatvédő alapítvány az állatkínzás visszaszorításának érdekében


Tájékoztató portált hoznak létre, továbbá az állatvédelemmel kapcsolatos országos kommunikációs és érzékenyítő kampányokat is indítanak.

Fotó: MTI

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes előterjesztése szerint 2024-től új állatvédő alapítványt hozna létre a kabinet „Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány” néven, amelynek célja, hogy az állatvédelem fejlesztésével és népszerűsítésével kapcsolatos feladatokat lásson el, és tudatosítsa az állattartás felelősségét.

A törvénnyel a következő feladatokkal ruháznák a szervezetre:

  • az állatvédelemmel kapcsolatos tájékoztató portál működtetése,
  • állatvédelmi szakmai konferenciák koordinálása,
  • állatvédelemmel kapcsolatos országos kommunikációs és érzékenyítő kampányok, illetve állatvédelmi pályázatok lebonyolítása és felügyelete,
  • az állatvédelem fontosságának a tudatosítása és továbbadása a fiatal generációk számára,
  • az állatvédelem népszerűsítését célzó tudományos és oktatási tevékenység ösztönzése, képzési programok kidolgozása és koordinálása,
  • állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek és gazdálkodó szervezetek támogatása, együttműködésük ösztönzése,
  • nemzetközi hasznos gyakorlatok adaptálási lehetőségeinek feltérképezése a hazai állattartási kultúra fejlesztése érdekében.

A KDNP elnöke által benyújott javaslattal még nem jön létre az alapítvány, a szervezet létrehozásáról Varga Judit igazságügyi miniszternek kell gondoskodnia. Az alapítvány vagyonát a kormány biztosítja éves támogatás keretében 2024-től – írja a hvg.hu.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.