Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Itt a Magyar Honvédség karácsonyi ajándéka: Elkészült az első magyar gyártású Lynx harckocsi


A veszélyek korában a haderő- és védelmi ipari fejlesztések az ünnepek közeledtével sem állnak meg. A Honvédelmi Minisztérium a Rheinmetalal kötött legújabb megállapodása szerint, a Hiúzok (Lynx KF–41) alapjain fejleszt légvédelmi rendszert a Magyar Honvédség számára.

Az alacsonyan szálló, kisméretű drónok, illetve a hagyományos légi célok elleni aktív védekezés ma már elengedhetetlen a páncélos képességek hatékony alkalmazásánál.

DECEMBER 23-ÁN ÚJABB TÖRTÉNELMI MÉRFÖLDKŐHÖZ ÉRKEZETT A HADERŐFEJLESZTÉS, UGYANIS LEGÖRDÜLT A ZALAEGERSZEGI GYÁR FUTÓSZALAGJÁRÓL AZ ELSŐ MAGYAR GYÁRTÁSÚ LYNX.

A magyar Hiúzok hossza 8,49 méter, szélességük 3,8 méter, magasságuk 3,73 méter – (ez természetesen függ a járműtestre szerelt felépítménytől is). Teljesítményükről egy 6 hengeres, 1463 lóerős Liebherr D9612 turbodiesel motor gondoskodik – tájékoztatott a részletekről Szalay-Bobrovniczky Kristóf, honvédelmi miniszter.

A miniszter hozzátette,

Lynx, azaz a Hiúz korunk legmodernebb, legkorszerűbbnek tartott gyalogsági harcjárműve, amely méltó módon tükrözi a Honvédségben megkezdődött kultúraváltást.

A tárcavezető kijelentette: „A modern, high-tech magyar haderő felállítása biztosítja, hogy a Magyar Honvédség nemcsak országunk védelmét tudja hatékonyan ellátni, de nemzetközi szövetségesi kötelezettségeinek is maradéktalanul képes legyen megfelelni.”


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük