Közzétette - Kategória - Közélet, Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Itt a lista, ezek most a leginkább és legkevésbé megbízható autók

megbízható autók

Közzétette 2019-es, új autókra vonatkozó megbízhatósági felmérésének eredményeit a J. D. Power.

A J. D. Power szakértői 32 952 autótulajdonost kérdeztek meg arról, hogy2016-ban újonnan vásárolt és azóta is használt autójuk milyen és mennyi problémát okozott az elmúlt tizenkét hónap során.A világ legismertebb autóipari piacelemző szervezete az így összegyűjtött adatok alapján állította fel VDS (Vehicle Dependability Study, azaz jármű megbízhatósági felmérés)-rangsorát, amelyben idén – mint 2012 óta minden egyes évben –ismét a Lexus bizonyult a legjobbnak.

A lista azt mutatja, hogy hány hiba jut száz autóra vetítveFORRÁS: J. D. POWER

A J. D. Power szakértői nyolc főkategóriában (külső, funkciók és kezelőszervek, ülések, belső tér, vezetési élmény, multimédia, klímaberendezés, hajtáslánc) összesen 177 különböző potenciális hibalehetőségre kérdeznek rá az észak-amerikai piacot lefedő, átfogó felmérésen.

A végső pontszámok azt mutatják, hány hibajelenséggel találkozhatunk száz gépkocsin.A jó hír, hogy összességében négy százalékkal javult az autók minősége a tavalyi felméréshez képest (az iparági átlag 136 hibajelenség száz gépkocsinál, szemben a tavalyi 142-vel); leggyakrabban a hangfelismerő funkciók és a sebességváltók működését, illetve az akkumulátorok megbízhatóságát említették az idén harmincéves felmérés résztvevői.

A tömegpiaci márkák között az összesítésben második Toyota végzett az élen.Érdekesség, hogy idén először fordult elő, hogy kevesebb gond volt a tömegpiaci, mint a luxusmárkákkal (átlagos pontszám 135, illetve 141 pont).

Az eredményekre a Fiat, a Land Rover és a Volvo lehet a legkevésbé büszke, magasan ez a három márka produkálta a legtöbb hibajelenséget.

origo.hu

Vélemény, hozzászólás?