Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Itt a lehűlés,megérkezett az ősz: támadnak az egerek, célba veszik a házakat is


Hűl az idő, a rágcsálók pedig meleg helyet keresnek, és célba veszik a házakat is. Ha nem szeretnéd, hogy beszökjenek az otthonodba, akkor nézd meg, hogy űzheted el őket!

Fotó: sunikft.hu

Kellemetlen, ha egér van a házban, hiszen ezek rágcsálók mindent beszennyeznek a vizeletükkel és az ürülékükkel. Elsősorban a kamrát és a konyhát veszik célba, hiszen a hűvös őszi napok beköszöntével nem csupán melegre vágynak, de élelmet is keresnek. Komoly anyagi kárt is okozhatnak, ha beszabadulnak a kamrába, hiszen az egér rágta ételeket, alapanyagokat ki kell dobni. A Ripost összegyűjtött néhány kíméletes módszert arra, hogyan tudod távol tartani őket az otthonodtól.

Először is fontos tudni, hogy hol jutnak be az egerek a házba, van-e fészkük már valahol. Ha megvannak a helyek, ide már tudsz csapdákat elhelyezni. Ha egy nagyobb résen, lyukon járnak be a házba, azt tömd be, így megakadályozod az újabb rohamot. Nézz szét a ház körül is, hiszen szeretnek a garázsban, tárolókban fészket rakni; de az is fontos, hogy időnként metszd meg a ház körüli cserjéket és fákat, hiszen az ágakon keresztül is bejutnak a házba. Ha fával tüzelsz, a farakást helyezd legalább hat méterre a háztól, mert a hasábok között is szeretnek meghúzódni.

A másik lehetőség: beszerzel egy cicát. Őket már több ezer éve is a rágcsálóirtás miatt fogadták be az emberek. Már az is nagy segítség, ha benti cicád van, hiszen a macskaszagtól irtóznak az egerek, és ha bejutnak a házba, a cica el is fogja őket.

Egyes illóolajok is hatásosan elűzik az egereket, ilyen például a borsmentaolaj vagy a szegfűszeg illóolaj. Ha 20-30 cseppet teszel egy vattapamacsra, és oda teszed, ahol láttad az egér nyomait, egy idő után feladják, hogy bejussanak a házba. A babérlevél illatát sem kedvelik.

Az egerek az ennivalóra mennek, ezért fontos, hogy makulátlan legyen a kamra és a konyha: a kutyák és macskák tápját tartsd zárható dobozokban, de a ti élelmiszeretek se legyen hozzáférhető. Ezért a kamrában is inkább legyen minden elzárva – akárcsak a konyhában. Ha kint eteted a kutyádat, cicádat, miután végeztek, ürítsd ki a tálkájukat, hiszen az egereket vonzza a maradék állateledel.

(Ripost)


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.