Közzétette - Kategória - Tech hírek: PC - Mobil tippek-trükkök érdekességek

Itt a lehetőség, hogy milliókat spóroljon hitelcserével – megérheti cserélni a régi lakáshitelt


Még csak ezután kezdjük majd el kihasználni a potenciált, ami a telefonjainkban rejlik – ígéri TM Roh, a Samsung mobilos részlegének vezetője annak apropóján, hogy a vállalat szerdán bemutatta a legerősebb Galaxy S22 Ultrát és az S22 mobilcsalád két másik tagját.

© Samsung

Most már tényleg egybeolvadt a Samsung két, más-más felhasználói körben népszerű szériája. Ahogy a szerdai bemutató előtt, virtuális környezetben megtartott sajtóeseményen Stephanie Choi marketingért felelős alelnök fogalmazott: a Galaxy S22 Ultra a Note-széria erejét és produktivitását ötvözi az S-sorozatnál megszokott kamerás képességekkel.

Innen már kitalálható, hogy az S22 család egyik legfontosabb jellemzője, hogy a legerősebb modellben, az S22 Ultrában helyet foglal egy érintőceruza. Tavaly még csak spéci telefontokkal kínálta ezt a gyártó, de idén már – ahogy a Note-oknál megszokhattuk – a készülékházból húzható ki az S Pen. Ennek további újdonsága a tavalyinál 70 százalékkal alacsonyabb késleltetés, ami a gyakorlatban természetesebb írási, rajzolási élményt hoz azoknak, akik szeretnének a kütyüvel babrálni a képernyőn. Ezt nem csak hardveres úton érte el a Samsung, hanem fejlődött a toll érzékelése mögötti mesterséges intelligencia is, ami így – a használati mintázatok alapján – már nagyobb pontossággal jósolja meg, merre is fog haladni a felhasználó keze. Az is a szoftver érdeme, hogy képes a kézírással bevitt szöveget gyorsan gépelt karakterekké alakítani, így könnyítve meg a jegyzetelést.

A képernyő a tavalyi modelléhez képest minimálisan változott. Ezúttal is egy 6,8 hüvelykes panelről van szó, most is a megjelenített tartalomhoz igazodva, 1–120 Hz között változó képfrissítési rátával. Az érintőpanel mintavételezési rátája 240 Hz-es, ezt a komolyabb játékokat nyomogatók fogják értékelni. A képernyőbe épített ujjlenyomat-leolvasót pedig azok, akik nem kedvelik az arcfelismeréses biztonsági megoldást. Mindezek épségéért Gorilla Glass Victus üveg felel.

A képernyőn megjelenített tartalmakat odabent egy házon belül fejlesztett, 4 nm-es csíkszélességgel gyártott Exynos 2200 lapkakészlet, egy Xclipse 920 grafikai vezérlő, valamint kiviteltől függően 8/12 GB RAM rakja össze. (A processzor sebességét már a megjelenés előtt felmérték, az eredményről itt olvashat.)

/hvg.hu/