Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Itt a húsvéti szezon: akciókat jelentettek be a magyar vásárlóknak, akár 40-50 százalékos is lehet az áresés


Húsvéti árzuhanást ígér a vásárlóknak az Aldi Magyarország. Hétfői közleményükben azt írták, hogy akár 30-40-50 százalékkal is olcsóbbak lesznek az ünnep legkeresettebb, legkedveltebb termékei, mint egy éve.

Kallos Bea
|
Forrás: MTI/MTVA

Ebből kiderült, hogy az árcsökkenés elsősorban a magyar beszerzésű árucikkeket érinti, de a húsvéti szezontermékek mellett például a trappista sajt ára is csökkent: egy év alatt közel a felére.

Hogyan csökkenek az árak az Aldinál egy év alatt?
A jelenlegi alacsonyabb akciós árak számos termékkategóriában érvényesülnek.

 • A húsvét egyik kihagyhatatlan élelmiszere a tojás. Az összes tojásterméket figyelembe véve az átlagos árcsökkenés 26 százalékos, de egyes termékek ára 31 százalékkal mérséklődött. A legolcsóbb tojás darabára mindössze 40 forint.
 • A másik legkeresettebb húsvéti termék a torma, amely a 2023-assal megegyező kiszerelésben 24 százalékkal kerül kevesebbe.
 • Elengedhetetlenek a húsvéti asztalról a különböző kalácsok. Ezeknél a termékeknél átlagosan 12 százalékkal mérséklődött a fogyasztói ár, a legnagyobb árcsökkenés pedig 25 százalékos. A helyben sült pékáruk, illetve a friss és csomagolt kenyerek esetében 22 termék ára csökkent átlagosan 11 százalékkal, de van olyan kenyér is, ami 40 százalékkal kerül kevesebbe, mint az előző év hasonló időszakában.
 • A húsvéti sonkák esetében az árcsökkentéssel érintett termékek jellemzően 3–10 százalékkal olcsóbbak, a legnagyobb, 14 százalékos ármérséklés a kötözött lapockát érinti.
 • Az elmúlt év során jelentősen nőtt a csokoládé világpiaci ára, ennek ellenére az Aldi arról számolt be, hogy neki sikerült a tavalyi árszínvonalon tartani a csokoládétermékek árát. Sőt, egyes édességeket pedig 30 százalékkal olcsóbban kínál, mint tavaly ilyenkor.
 • A 2023-as év elejéhez képest közel felére csökkent a legkeresettebb sajt, a trappista ára. Egy kilogramm saját márkás kiszerelés 2023 januárjában még 3890 forint volt, most ugyanaz a termék 1990 forintért érhető el.

Hogyan csökkenti az árakat az Aldi húsvétra?

A Magyarországon az egyik legnagyobb boltlánc ugyanakkor azt is bejelentette, hogy kiemelkedő húsvéti akciókat is biztosít. Így például

 1. a torma ára 58 százalékkal 179 forintra,
 2. a kovászos cipó ára 48 százalékkal 259 forintra,
 3. a füstölt, kötözött lapocka ára 43 százalékkal 1699 forintra,
 4. a füstölt csülök ára 34 százalékkal 1619 forintra,
 5. a főtt, füstölt tarja ára 27 százalékkal 2169 forintra,
 6. a húsvéti sós kalács ára 40 százalékkal 299 forintra,
 7. a húsvéti koszorúkalács ára 33 százalékkal 399 forintra,
 8. a Tolle trappista sajt ára 33 százalékkal 1890 forintra csökken.

Az idén további kedvezményeket értünk el beszállítóinknál és a korábbiakhoz hasonlóan továbbadjuk az árelőnyt a fogyasztóknak. A árcsökkentett termékek nagy része magyar forrásból érkezik, vásárlásukkal a hazai gazdaságot támogatják a fogyasztók – emelte ki Bernhard Haider, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük