Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Itt a dátum: ekkortól lehet igénybe venni a 20 ezer forintos mobilcsere-támogatást


A támogatást február 14-től vehetik igénybe az érdeklődők. Közben elindult a kereskedői regisztráció az NMHH mobilkészülék-cserés programjára.

Megnyílt a regisztrációs lehetőség azon kereskedő cégek számára, akik részt vennének a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által kezdeményezett mobilkészülék-cserét támogató programban – közölték pénteken. Az első időszakban a használatban lévő 3G, majd később a 2G-képes mobileszközök cseréjéhez 20 ezer forintos modernizációs támogatást kaphatnak a felhasználók új, minimum 4G-képes készülék vásárlásakor. A támogatást február 14-től lehet igénybe venni.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) 2021 októberében jelentette be, hogy nagyszabású mobilkészülékcsere-támogatási programot indít a Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt.-vel (NFFKÜ) közösen. A programot azért indította el a hírközlési hatóság, mert a piaci várakozások és a szolgáltatók nyilatkozatai szerint 2022 és 2023 első féléve között sor kerül Magyarországon a 3G technológia kivezetésére. Az érdeklődő cégek, kereskedők, mobilszolgáltatók 2022. január 31-ig regisztrálhatnak.

A támogatásra minden magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személy jogosult, aki legfeljebb 2G- vagy 3G-képes aktív készülékkel rendelkezik. A támogatott cserére elsőként a 3G-képes mobiltelefont használóknak lesz lehetősége február 14. és május 8. között, ezután a 2G-képes eszközök cseréje is megvalósulhat a keret kimerüléséig vagy július 17-ig. A hírközlési hatóság a www.netrefel.hu oldalon pontos leírást ad arról, hogy kik, milyen feltételek mellett és milyen összegben jogosultak a támogatásra.