Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Itt a bejelentés, emelkednek a családi ellátások összegei januártól – Ennyit kapnak majd a magyar családok


A minimálbér-emelésnek köszönhetően januártól több családi ellátás összege emelkedik – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára, Hornung Ágnes. A gyermekgondozási díj (gyed) maximálisan folyósítható összege bruttó 373 520 forintra, a diplomás gyed alapképzésben részt vevő hallgatóknál 186 760 forintra, mesterképzésben részt vevők esetében pedig 228 200 forintra emelkedik. A gyed maximális összege jelenleg 324.800 forint, a diplomás gyed pedig 162.400, illetve 207.480 forint

A gyermekek otthongondozási díja (gyod), amely az önellátásra képtelen gyermeket gondozó szülőknek jár, 266 800 forintra nő, a 12 évesnél fiatalabb beteg gyermek gondozása miatti keresőképtelenség időtartamára járó táppénz napi összege pedig 17 787 forintra emelkedik – ismertette az államtitkár.

Januártól a támogatásokat automatikusan emelt összegben kapják az érintettek. Mint ismert, 15 százalékos minimálbér-emelésben állapodtak meg a felek, mégpedig a szokásostól eltérően már decembertől jár a magasabb, 266.800 forintos minimálbér.

A Magyar Államkincstár a témában tájékoztatót is adott ki, amely szerint a januárra vonatkozó februári kifizetéseknél alkalmazzák először a minimálbértől függő juttatások maximumának emelését.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük