Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Ítéletidő – Brutális mennyiségű eső hullott sok magyar településre, nagy károkat okozott a vihar országszerte


A viharos időjárás következtében kidőlt fák eltávolítása, illetve vízzel elöntött területek szivattyúzása ad munkát a tűzoltóknak több vármegyében – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Képünk illusztráció

A tájékoztatás szerint Zala, Somogy, Tolna, Baranya és Bács-Kiskun vármegyékből, amelyekre a HungaroMet hétfő délután narancssárga riasztást adott ki, a megváltozott időjárási viszonyok miatt számos bejelentés érkezett a vármegyei katasztrófavédelmi ügyeletekre.

A Zala vármegyei Pácsonyban az esőzések miatt kiöntött a patak. Az óvoda udvarában harminc centiméter magasan állt a víz, és lakóházak udvarán is nagy mennyiségben gyűlt össze a házakat veszélyeztetve, Bagodon szintén megduzzadt a patak, lakóházakat és udvarokat veszélyeztet a víz – ismertették.

A Somogy vármegyei Kadarkúton harminc-negyven centiméter magasan áll a víz. A település tűzoltói szivattyúval dolgoznak a víz eltávolításán – közölte az OKF.

Kaposvárott egy tizenöt méteres fa fordult ki gyökerestől a földből, és hat autóban tett kárt. A város hivatásos tűzoltói feldarabolták a fát. A városháza alagsorában szintén megállt a víz, a tűzoltók szivattyúval kezdték meg a munkát, Mikén egy mozgáskorlátozott lakó házában leesett a gipszkarton mennyezet a beázás miatt, a ház öt helyiségéből hármat érintett a baj. A tűzoltók kimentették az értékeket a házból, a lakó ismerősöknél kap szállást – írták.

A beszámoló szerint a Tolna vármegyei Szakályon nagy mennyiségben folyik át a víz a 65-ös főúton, a 34-es kilométerszelvénynél, a regölyi elágazás közelében. Egy jármű el is akadt, a tamási önkormányzati tűzoltók félpályás útlezárás mellett dolgoznak a helyszínen – tették hozzá.

A Baranya vármegyei Zengővárkonynál fa dőlt az úttestre a 6-os főút 176-os és 177-es kilométerszelvénye között, a pécsi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel távolítják el a veszélyt okozó fát – közölte az OKF.

A tűzoltók amint befejezték a munkálatokat, azonnal indulnak a következő helyszínre segítséget nyújtani – áll a katasztrófavédelem közleményében.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük