Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Ismét kerékpáros világkupa Vásárosnaményban – Itt lesznek lezárások a Bereg szívében


2021. augusztus 21-én ismét kerékpáros világkupa Vásárosnaményban, de most a rajt és célkapu is itt lesz felállítva! Mutatjuk, hogy néz ki ez a térképen!

Vásárosnamény városa az utóbbi években sokat tett azért, hogy mi legyünk az ország egyik meghatározó kerékpáros túra- és versenyközpontja. Ennek köszönhető, hogy városunk immáron másodszor ad otthont az ifjúsági kerékpáros világkupa küzdelmeinek, viszont először történik meg, hogy rajt- és célállomása leszünk 2021. augusztus 21-én szombaton a One Belt One Road Nations Cup Hungary versenynek.

A nemzetközi mezőny legjobbjai 9 óra 50 perckor vágnak neki a 90 kilométeres penzumnak, a versenyzők a Szabadság-térről indulnak, majd Tákos, Csaroda, Tarpa, Tivadar, Gulács és Jánd érintésével tesznek meg két kört – befutó a Kraszna hídon, eredményhirdetés ugyancsak a Szabadság-téren 12:30 környékén várható!

A verseny idejére a Szabadság téren az új körforgalomtól a SPAR áruházig lezárjuk ezt az útszakaszt, itt lesz felállítva a színpad, innen rajtol el a mezőny és itt lesz a díjátadó is. Amíg a mezőny visszaérkezik Vásárosnaményba, igyekszünk színvonalas színpadi programokkal szórakoztatni a szurkolókat, de velünk marad Borsa Miklós sportriporter, aki közben is tudósít a verseny állásáról. A színpad mellett egészséges ételeket lehet majd megkóstolni!

A nap programja:

  • 9:00-9:50 Aláírási ceremónia, csapatok bemutatkozása a színpadon
  • 9:50 Rajt
  • 10:00 Fellép az Anno Musica
  • 11:00 Fellép a Four Bones Qartet
  • 11:00 Részhajrá az Atlantika Vizividámpark előtt
  • 12:00-12:15 Befutó a Kraszna hídon felállított célterületen
  • 12:30 Eredményhirdetés a színpadon
  • 13:00 Záró akkordok: Fellép a Debrecen Kürtegyüttes

A pár óráig tartó korlátozások a lakosság és a versenyzők biztonságát szolgálják, ezért köszönjük megértésüket! A lezárt útszakaszokról, parkolási lehetőségekről készítettünk egy térképet.

Augusztus 21-én reggel 9 órától várunk mindenkit a Szabadság térre, töltsék velünk ezt a szombat délelőttöt, szurkoljunk együtt a versenyzőknek mert nem minden nap lehet ilyen élményben részünk!

                                                                                                                             Filep Sándor
polgármester