Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

“Iparággá vált a börtönbiznisz?” – Orbán Viktor új nemzeti konzultációt jelentett be


Újabb nemzeti konzultációt jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz balatonfüredi kihelyezett frakcióülésén szerdán – értesült a Magyar Nemzet online felülete, a magyarnemzet.hu.

A kormányfő megtartotta szokásos zártkörű beszédét a Fidesz-KDNP frakció képviselőinek – írta a portál. Orbán Viktor a többi között a kabinet és a frakció előtt álló feladatokról tájékoztatta a képviselőket – közölte a magyarnemzet.hu. A portál információi szerint ismét nemzeti konzultációt indít a kormány.

A magyarnemzet.hu úgy tudja, hogy most fő témaként a kormányfő azt a problémát fogalmazta meg, hogy “egyes aktivistacsoportok számára az erőszakos bűnözők jogai fontosabbak lettek a törvénytisztelő emberek jogainál”. A miniszterelnök tájékoztatása szerint a nemzeti konzultáció keretein belül ez alkalommal több témában is kikérik majd az állampolgárok véleményét:

A kormány tudni szeretné, miként vélekednek a magyarok “az iparággá vált börtönbizniszről”,

  • a feltételes szabadságra bocsátás szigorításáról,
  • a Szeviép-üggyel összefüggésben felmerült bírói korrupció gyanújáról,
  • és a gyöngyöspatai romák kártérítése kapcsán felszínre került kérdésekről.

Orbán Viktor közlése szerint a konkrétumokról Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatja majd a nyilvánosságot a csütörtöki kormányinfón.

A címlapkép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt.