Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Interneten vásárol? Ennek a hírnek örülni fog!


A Google lehetővé teszi, hogy a Chrome böngészőben egy virtuális kártya segítségével fizessünk. A cég szerint így nagyobb biztonságban lesznek a kártyaadatok – írja a hvg.hu.

A Google egy új, Virtual Card Numbers nevű funkcióval egészíti ki a Chrome böngésző automatikus kitöltési rendszerét – jelentette be a vállalat. Az újdonság elrejti a felhasználó bank- vagy hitelkártyaadatait, miközben az interneten vásárol. A cég úgy véli, ezzel azokon a webhelyeken is nagyobb biztonságban lehetünk, amelyek nem támogatják a Google Payen vagy az Apple Payen keresztüli fizetést.

Bill Ready, a Google kereskedelemmel és fizetéssel foglalkozó igazgatója szerint a megoldás alapvetően ugyanaz, mint az eddigi megoldás az adatok kitöltésére, csak az egész kap egy új biztonsági szintet.

© Google

„Ha megadjuk a kártyaadatokat egy eladónak, és az visszaél vele, akkor fel kell hívnunk a bankot, hogy törölje a legutóbbi tranzakciót, vagy egyéb lépéseket kell tennünk, hogy ez ne fordulhasson elő. Ez a legjobb esetben is komoly kényelmetlenséget okoz. Az új megoldással viszont erre már nem lesz szükség” – magyarázta Ready.

A szakember szerint a Virtual Card Numbers minden vásárláshoz létrehoz egy virtuális bankkártyát, ami az adott tranzakcióhoz érvényes – annak lezárulta után többé nem használható. (A havi előfizetéseket, például a Spotify kifizetését azonban támogatja a rendszer.)

© Google

Ready szerint a megoldás kényelmes is, mert minden olyan weboldalon használni lehet majd, amelyen lehet bankkártyával fizetni. A Google a használatért cserébe nem számít fel semmilyen tranzakciós díjat, és adatokat sem gyűjt.

A használatához az automatikus kitöltésnél elég csak a Virtual Cardot kiválasztani a listából, és már indíthatjuk is a tranzakciót.

//hvg.hu/