Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Ingyenessé tettek 30 napra egy fontos orvosi vizsgálatot Magyarországon


Díjmentes szolgáltatásokkal, köztük ingyenes látásellenőrzéssel, szaktanácsadással és szemüveg-ellenőrzéssel vár országszerte 300 optika mindenkit egész októberben az Október a látás hónapja program alkalmából – közölte a szervező Magyar Látszerész Szövetség az MTI-vel.

Fotó: depositphotos

A 17 éves hagyománnyal bíró kampányban idén részt vevő optikák listája megtalálható a www.latashonapja.hu weboldalon. A kampányhoz kapcsolódó Fontos a látásom applikáció megmutatja a legközelebb eső, részt vevő optikát, emellett azon keresztül nyereményjátékban is részt lehet venni. Az utóbbi elérhető az Október a látás hónapja Facebook- és Instagram-oldalon is – tették hozzá.

A szövetség azt hirdeti: az éleslátás biztonság, szabadság, öröm, és minden korosztály számára, minden élethelyzetben elérhető. Céljuk, hogy segítsék jobbá tenni a látást, és mindenki visszakaphassa “a maximális éles látás élményét” – írták.

A közleményben idézték Szabadi Zsoltot, a szövetség elnökét, aki szerint például az autóvezetéshez életbe vágóan fontos a rendszeres látásellenőrzés. Emellett vannak az átlagnál jobban érintett korcsoportok is, ilyenek a gyerekek, akiknél rossz teljesítményt, állandó fejfájást, mozgáskoordinációs problémákat okozhat a látásromlás.

Negyvenéves kor felett pedig a szem már magától öregszik, ezért ebben a korban szintén rendkívül fontos a rendszeres szűrés – mondta a szervezet elnöke.

Megelőzhető a látásromlás egy egyszerű módszerrel

A 20-20-20 szabályt szakemberek fejlesztették ki a látásromlás megelőzése érdekében.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük