Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Ingyen ad maszkot vásárlóinak a Spar


Ingyen ad maszkot azoknak a vásárlóknak a Spar, akik otthon felejtik a szájvédőjüket. A kormány rendelete szerint súlyos büntetés jár a kereskedelmi vállalatoknak, amennyiben maszk nélkül beengedik a vásárlókat.

Ingyen maszk a Sparban
A koronavírus-járvány elleni védekezés miatt többek között a boltokban is kötelező maszkot viselni. Különben kiküldhetik a vásárlókat üzletből.

8 ezer liter fertőtlenítőszert rendeltek

A többi boltlánchoz hasonlóan a Spar is több óvintézkedést vezetett be már tavasszal a koronavírus-járvány magyarországi megjelenésekor és most a második hullámban is. A cég a napokban közölte, hogy rendelt 8 ezer liter kézfertőtlenítőt és 200 újabb áruházában helyez ki állványokat, amelyekre adagolókat telepít.

Büntetik a kereskedőt

A kormány úgy döntött, hogy szigorúan megbünteti azokat a kereskedőket, akik szájmaszk nélkül szolgálják ki a vásárlókat.

Ha valaki nem visel maszkot a boltban, akkor a boltos figyelmeztetést kap, a vásárló pedig bírságot. Ha másodszor is előfordul, akkor már bírságot fizet a bolt, harmadik esetben pedig akár be is zárhatják az üzletet.

/budapestkornyeke.hu/