Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Indul az egy milliárdos kazántámogatási program, de kik jogosultak a segítségre?


A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közölte, hogy az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzs egyes állami épületek alternatív fűtési módokra való átállítását kezdeményezte. A TIM javaslata alapján a feladat úgynevezett konténerkazánok üzembe helyezésével teljesíthető.

Képünk illusztráció Fotó: gaz-szer.hu

A biomasszát és pelletet elégető eszközök telepítéséhez nem kell időigényes engedélyeztetés, és a rendszerbe kötés is néhány nap alatt elvégezhető.

A kormány döntése nyomán első körben már az októberben kezdődő fűtési szezon végéig 400 konténerkazán beszerzéséről és üzembe helyezéséről gondoskodik a Technológiai és Ipari Minisztérium. A berendezések egy részét külföldről fogják megvásárolni, de az állam 1 milliárd forintos támogatást biztosít a magyarországi gyártókapacitás kiépítéséhez is. Ez az összeg a szükséges beruházás teljes értékének több mint harmadát fedezheti. Az új kazánokat elsősorban iskolák, óvodák, bölcsődék és bentlakásos szociális otthonok kaphatják meg. A helyszínek kiválasztására és a telepítés sorrendjének meghatározására a TIM és a Belügyminisztérium közös munkacsoportot hoz létre.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.