Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Indul a Volán-sztrájk: itt a lista az érintett mai és hétfői járatokról


A Volánbusznál a második legnagyobb érdekképviselet megtartja a hetek óta ígért kétnapos munkabeszüntetését január 28-án és 29-én – számolt be róla a VG.hu.

Országszerte 3.600 helyi és 23 ezer helyközi kieső járattal számol a Volánbusz sofőrök vasárnapi és hétfői sztrájkja miatt a társaság menedzsmentje.

A sztrájkot a Szolidaritás Autóbusz Közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) hirdette, mert kevesli a bértárgyalásokon felajánlott 70 ezer forintos emelést. Ők legalább 90 ezer forintot tartanának szükségesnek, és nem akarnak több éves bérmegállapodást.

Vasárnap üzemkezdettől hétfő üzemzárásig tart majd a munkabeszüntetés az elégséges szolgáltatás biztosításával.

Dobi István, a Szolidaritás Autóbusz Közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) elnöke az InfoRádióban korábban azt mondta, hogy az előzetes felmérésük alapján a sztrájk támogatottsága 60 százalékos.

A Volánbusz honlapján tette közzé, hogy – előreláthatóan – mely járatok nem indulnak el vasárnap és hétfőn.

A lista járattípusonként – helyközi, helyi, „kékbusz” -, azon belül pedig vármegyei bontásban listázza az érintett járatokat.

Arra már pénteken felhívták a figyelmet, hogy a sztrájk több, a fővárosi agglomerációban közlekedő kékbuszt is érinteni fog.

A munkabeszüntetés alatt várható fennakadások csökkentéséért a MÁV-START több kocsival indítja a vonatokat a sztrájk mindkét napján.

A Volánbusz azt javasolja, hogy aki teheti, január 28-án és 29-én vonattal induljon útnak.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük