Indul a nyelvi diákhitel, mától lehet igényelni a kölcsönt

40 eve varos vasarosnameny

Október elsejétől indul az új típusú diákhitel, amely az aktív és a passzív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, valamint a már végzett hallgatókat segítheti a diplomához szükséges nyelvvizsga megszerzésében.

A nyelvtanulási diákhitel keretében egyösszegű kölcsön vehető fel, ennek legkisebb felvehető összege 100 ezer forint, ezen felül 50 ezer forintonként emelkedve legfeljebb 500 ezer forint lehet a megigényelt hitel – írják a Diákhitel honlapján.

Meddig kell visszafizetni?

A nyelvi diákhitelt maximum öt év alatt kell visszafizetni (a felvételét követő egy év elteltével kell megkezdeni a törlesztést) havi egyenlő részletekben.

A sikeres nyelvvizsga letételét követően – a legtöbb idegennyelv esetében – a hitel kamata 0 százalék lesz. Addig a kamat mértéke megegyezik a Diákhitel1 kamatával, ami jelenleg 1,99 százalék.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!