Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Ilyen lehet az oltatlan emberek nyara


Szlávik János az RTL Klub műsorában beszélt arról, hogy a védettségi kártya a következő hónapokban még biztosan aktív szerepet fog játszani.

Az oltások és a védettségi kártyák összefüggnek, amiket már az első vakcina felvétele után kiállítanak. Jelenleg az ötmillió beadott oltáshoz közelítünk, de nehéz megmondani, hogy mi lehet a plafon. Szlávik arra számít, hogy az ötmillió még biztosan meglesz, ám utána nehezebb lehet előrébb lépni.

„Az ötmillió meglesz, utána lesz n

„Az biztos, hogy nyáron, egész nyáron úgy kell élnünk, hogy akiknek van védettségi kártyájuk, ők könnyebben juthatnak bizonyos dolgokhoz, mint akiknek nincsen. Ez egészen biztosan így lesz.” – fogalmazott Szlávik a Reggeliben.

Vannak, akik nemigazán értik, hogy miért kell a kártya, ha ott a pecsétes igazolvány az oltásról. Szlávik fontosabbnak nevezte a védettségi kártyát, mint a papírdarabot. Ennek biztonsági okai is vannak, ráadásul a kártya tartalmazza az ellenőrizhető QR-kódot .

ehéz dolgunk, hiszen az öt is kevés, több kell. Kell majd a hat, vagy még több oltott. Azt nem lesz könnyű elérni, hiszen nagyon sokan úgy gondolják, hogy nem oltatják be magukat, majd a többiek beoltatják, és az megvéd engem.”