Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Ilyen laptopot használ? Több száz modelljénél találtak problémát, azonnali frissítésre van szükség


A felfedezett sérülékenységek a Lenovo eszközeit érintik. A gyártó már kiadta a legújabb patcheket, amiket érdemes mielőbb telepíteni.

Fotó: szegeg.ma

 Lenovo egy közleményben tudatta vásárlóival és partnereivel, hogy az asztali, All in One, IdeaCentre, Legion, ThinkCentre, ThinkPad, ThinkAgile, ThinkStation és ThinkSystem sorozatú készülékei összesen hat különböző sebezhetőségnek vannak kiszolgáltatva. A jelentős BIOS-hibákat ugyanakkor már javították – írta erről a TechRadar.

A Lenovo által beazonosított hibáknak a következő azonosítókat adták: CVE-2021-28216, CVE-2022-40134, CVE-2022-40135, CVE-2022-40136 és CVE-2022-40137. A problémák nyomán a kiberbűnözők ellophatják a felhasználók személyes adatait, jogosultságokat szerezhetnek, szolgáltatásmegtagadási támadásokat indíthatnak, illetve tetszőleges kódokat futtathatnak a számítógépen.

A Lenovo szerint minden érintett eszközön érdemes végrehajtani egy BIOS-frissítést. Ehhez a gyártó oldalára kell navigálni, majd pedig kikeresni a készülék típusához passzoló csomagot. A cég a következő hetekben is kiad majd patcheket, egyes modellek esetében viszont csak a jövő év elején érkezik javítás.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.