Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Ilyen igazolással lehet az utcán tartózkodni kijárási tilalom idején


A koronavírus elleni védekezés érdekében november 11-től kijárási tilalom lép életbe este 8 és reggel 5 óra között. Munkavégzés esetén lehetőség van az ez alóli mentességre, ezt azonban igazolni kell.

Miután a kormany.hu nem bírta a nagy érdeklődést, a koronavirus.gov.hu oldalán jelent meg a Kijárási tilalom alatti munkavégzésről szóló igazolás, word és pdf formátumban.

Munkavégzés és – versenyszerűen sportolók számára – edzés vagy sportrendezvény esetén lehetőség van az ez alóli mentességre, ezt azonban igazolni kell. Mentességre adhat okot az oda- és visszautazás is a munkavégzés vagy edzés, verseny helyszínére-helyszínéről.Az igazolás arról szól, hogy kiállítója – büntetőjogi felelőssége tudatában – kijelenti, hogy az igazolás birtokosa a cég/intézmény alkalmazottja. Jelölni kell, hogy milyen okból tartózkodhat az utcán az illető a kijárási tilalom idején.

Érvényessége nincs a dokumentumnak, az alján csak egy dátum szerepel – megkérdezzük az operatív törzstől, hogy meddig érvényes az igazolás, ha válaszolnak, közzétesszük.

word formátum:

pdf formátum:

munkaltatoi_igazolas_0